Behandeling ijzertekort

Ben je langs de huisarts geweest en heb je daar je bloed laten prikken, of heb je je bloed laten prikken in het ziekenhuis en is er vastgesteld dat je een tekort aan ijzer in je bloed hebt. Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk wat aan te doen, want met ijzertekort kan je niet goed functioneren en kan je niet optimaal genieten van het leven.Voor de behandeling

De behanding begint altijd door te kijken wat de oorzaak is van het ijzertekort. Dit is van belang om te kijken of hier iets aan gedaan kan worden. Hier kan gekeken worden naar welke voeding je dagelijks consumeert en of hier voldoende ijzer in zit. Verlies je wellicht veel bloed (tijdens de menstruatie bijvoorbeeld)? Daarnaast kan het zijn dat je een tekort aan vitame C in je lichaam hebt. Vitamine C bevordert namelijk de opname van ijzer in je lichaam, is dit het geval dan is het beter om je vitamine C gehalte aan te vullen dan om ijzertabletten te gaan slikken. Daarom is het van belang om er eerst achter te komen wat de oorzaak is dat je te weinig ijzer binnenkrijgt, voordat je met de daadwerkelijke behandeling begint. Deze zijn namelijk op elkaar gebaseerd. Lees meer over IJzerrijke voedingsmiddelen.

IJzertabletten

Als je last hebt van een ijzertekort kan je dit aanvullen met ijzertabletten en / of een ijzerrijk dieet. IJzertabletten slik je meestal 1 a 3 keer per dag. Om het meeste uit deze tabletten te halen is het slim om deze samen met vitamine c in te nemen. Vitamine C helpt namelijk ijzer beter op te nemen in het lichaam.

Hieronder een overzicht van ijzertabletten:

Now IJzer complex

Waarom kiezen voor SunWell IJzer? Sunwell IJzer helpt bij vermoeidheid en bij een extra ijzerbehoefte, ook is Sunwell IJzers geschikt voor vegetariërs . IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes, energieniveau, weerstand en is goed bij vermoeidheid.

  • 1 maal per dag innemen
  • 60 tabletten

Prijs: € 12,39

Bestellen

Orthica IJzertabletten – 15mg

orthica ijzertablettenHelpt bij vermoeidheid en een taal ijzergehalte.

  • 90 tabletten
  • 15mg
  • 1 maal per dag innemen

Prijs: € 10,14

Bestellen

Vitals IJzertabletten – 25mg

vitals ijzertabletten

Maagvriendelijk en zeer goed opneembaar. IJzer komt in de voeding vooral voor in rood vlees, vis en gevogelte. Andere vormen van ijzer worden aangetroffen in bonen, gedroogd fruit, graanproducten en bladgroenten. Een ijzertekort komt veel voor, zeker bij bepaalde risicogroepen zoals zwangeren, kinderen in de groei, menstruerende vrouwen, vegetariërs  en sporters. Dit product is daarom uitstekend in te zetten in situaties waarbij er een verhoogde behoefte aan ijzer bestaat. 1 capsule per dag bij de maaltijd.

  • 100 tabletten
  • 25mg
  • 1 maal per dag innemen

Prijs: € 22,95

Bestellen